slen
03 56 60 640info@gszagorje.siCankarjev trg 4, 1410 Zagorje ob Savi

12. FESTIVAL FLAVTISTOV SLOVENIJE

Pomlad je čas, ko narava zacveti v vsej svoji lepoti. Z njo pa je tu tudi tisto, kar imamo radi vsi – daljši dnevi, topli sončni žarki in ptičje petje v najrazličnejših melodijah. Pomlad pa je tudi tisti čas, ko se vsake dve leti srečamo na Festivalu flavtistov Slovenije, ki jo že od leta 1996 z veliko predanostjo organiziramo v Zagorju ob Savi. Zato mi je v veliko veselje in čast, da vas lahko zopet prijazno pozdravim v naši lepi in prijazni zagoski dolini.

Da v življenju lahko postanemo uspešni in napredujemo, je potrebno veliko truda in zaupanja vase, predvsem pa veliko vztrajnosti, ki je tista vrednota, ki oživi in oplemeniti naše talente. Ni namreč dovolj, da nam vile rojenice v zibelko položijo bogate darove. Pomembno je, da jih znamo razvijati in vztrajati na poti napredka.

Prav zaupanje v svoje delo, ljubezen do glasbe in vztrajnost so tiste vrednote, ki jim že od prvega festivala dalje sledimo tudi mi. Verjetno smo prav zaradi tega v vseh festivalskih letih lahko gostili najeminentnejše flavtiste iz vsega sveta, na čelu z Sirom Jamesom Galwayem, ki so s svojim koncertiranjem in predajanjem znanja mladim slovenskih flavtistom našemu festivalu vtisnili neizbrisen pečat edinstvenosti. To izjemno bogasvo znanja in izkušenj, ki smo mu bili priča, je navdušilo tudi marisakaterega mladega glasbenika, da je glasbo in z njo flavto izbral za svoje življenjsko poslanstvo.

Na vse to smo izjemno ponosni, obenem pa se močno zavedamo, da je to predvsem rezultat predanega in srčnega dela ekipe zagorkskih zanesenjakov, ki v skoraj nespremenjeni zasedbi pomaga pri organizaciji že od prvega festivala naprej. Prav tako je tudi odraz velike podpore okolja, v katerem delujemo, in seveda razumevanja ter pomoči lokalne skupnosti in župana Matjaža Švagana.

Drage udeleženke in udeleženci 12. Festivala flavtistov Slovenije!

Pravijo, da nam razum lahko pokaže, čemu se je treba izogniti, toda le srce nam govori, kaj je treba storiti. Zato tako, kot mi sledite sebi in svojim sanjam ter živite svoje življenje.

Življenje nam podarja neskončno možnosti in priložnosti, da zaživimo polno in da smo srečni. Zato si napišite svoj vodnik skozi življenje, ki ne bo govoril le zgodbe, kaj želite biti, ampak kdo želite postati. Ob tem pa se vprašajte, kaj potrebujete, in potem to tudi delajte. Kajti kar ta svet potrebuje, so ljudje, ki delajo s strastjo in verjamejo v svoje sposobnosti.

Metka Podpečan, ravnateljica Glasbene šole Zagorje