slen
03 56 60 640info@gszagorje.siCankarjev trg 4, 1410 Zagorje ob Savi

OBVESTILO ob začetku šolskega leta 2020/21

Spoštovani starši, drage učenke in dragi učenci,


v torek, 1. 9. 2020, tudi v slovenskih glasbenih šolah začenjamo pouk po tako imenovanem modelu B, kar pomeni izvajanje vseh predmetov in dejavnosti v šoli ob upoštevanju zaščitnih ukrepov pred okužbo s koronavirusom covid-19.

Zato bo prvi šolski dan oz. razdelitev urnikov v Glasbeni šoli Zagorje potekala po spremenjenem protokolu; razdelitev urnikov za 2. in višje razrede inštrumenta ter vse predmete skupinskega pouka bo potekala prek e-pošte oz. telefona. Učenci 1. r. inštrumenta pa po urnik pridejo v šolo. Uro prihoda vam bodo sporočili učitelji inštrumenta. Prosimo, da naj z otrokom v šolo pride le ena odrasla oseba.

Ob tem pa vas obveščamo, da je NIJZ v petek, 28. 8. 2020, na svoji spletni strani objavil NOVA Priporočila za uporabo mask v času širjenja okužbe s SARS-CoV-2 in razloge za uvedbo dodatnih ukrepov. Vanje je vključeno za nas pomembno priporočilo glede uporabe mask za učence v skupnih prostorih v šolah. To opredeljuje, da je za otroke od 6. leta starosti naprej v šolah priporočeno nošenje mask v prostorih zunaj učilnice.

Spoštovani starši, drage učenke in dragi učenci, čeprav bo letošnji začetek novega šolskega leta potekal drugače kot kdaj koli do zdaj, smo prepričani, da bomo skupaj zmogli poskrbeti za to, da bo to varno ter kljub temu veselo in sproščeno.

Vsi v Glasbeni šoli Zagorje komaj čakamo, da prostore ponovno napolnimo z zvoki glasbe in petja ter s plesnimi koraki. Veselimo se, da bo po naših hodnikih spet odmeval otroški smeh.

Naj vas v novo šolsko lepo povabimo z mislijo, ki jo je zapisala igralka Phylicia Rashad:

»Preden otrok spregovori, poje.
Preden zna pisati, slika.
Takoj ko se postavi na noge, pleše.
Umetnost je osnova človeškega izražanja.«

Srečno in ostanite zdravi!                                                                   

Kolektiv Glasbene šole Zagorje z ravnateljico Metko Podpečan