slen
03 56 60 640info@gszagorje.siCankarjev trg 4, 1410 Zagorje ob Savi

ZAHVALA UČENCEM in STARŠEM

Drage učenke, dragi učenci, spoštovani starši in skrbniki!
Danes, 18. 5. 2020, Glasbena šola Zagorje po dolgih devetih tednih ponovno odpira svoja šolska vrata. Zelo smo veseli, da lahko v našo hišo glasbe in plesa zopet sprejmemo naše drage učenke in učence, katere smo že zelo pogrešali.
Čeprav smo bili tudi v tednih, ko je naša življenja vodila narava, ves čas v stiku preko sodobnih komunikacijskih poti, smo zelo pogrešali vašo družbo, vašo glasbo in vaše iskrice v očeh, katere nas vedno znova napolnijo z optimizmom.

Nihče izmed nas si ni niti v sanjah predstavljal, kaj sem nam lahko zgodi, zato smo bili praktično čez noč primorani ostati doma in učenje nadaljevati na daljavo. 
Zato se danes obračam na vas, drage učenke in učenci, predvsem z zahvalo in velikim spoštovanjem, da ste skupaj z učiteljicami, učitelji in starši uspeli naravi dokazati, da za znanja in učenja željne učence ni nič nemogoče. Zelo smo ponosni na vas, saj ste v tednih, ki so za nami dokazali, da ste pravi borci in da zlahka ne obupate ter da vam glasbena šola pomeni zelo veliko. To nenazadnje dokazujejo tudi zelo lepe ocene, ki ste si jih pridobili v času učenja na daljavo. Hvala, ker ste mnogokrat v teh časih bili celo bolj potrpežljivi, bolj razumevajoči in bolj pogumni kot mi, odrasli. Zaradi vas in vašega truda, smo tudi mi, odrasli, lažje preživeli tedne, ki so nas popolnoma osamili.
Iskrena zahvala za trud, ki ste ga vložili v pomoč otrokom pri učenju na daljavo gre tudi vam, dragi starši in skrbniki. Zavedamo se, da nam brez vas ne bi uspelo in za vaš trud smo vam neizmerno hvaležni. Hvala, ker ste sprejeli novo vlogo in postali del našega pedagoškega procesa tudi vi. Z vašo pomočjo so otroci lahko osvajali nova znanja ter si z glasbo in plesom lajšali stisko socialne distance.

Dragi učenci, spoštovani starši in skrbniki!
Ko je letos v našo deželo prišla pomlad, je morda nismo dovolj začutili, saj nam je narava z virusom postavila ogledalo, v katerem smo prvič lahko videli in začutili, kaj nam je pravzaprav bilo odvzeto. Vendar pa ne pozabimo, da je to morda bila tudi priložnost, da se ozremo vase ter se vprašamo, kaj v življenju sploh želimo in katere vrednote so nam zares pomembne. 
Kljub vsemu pa, življenje teče dalje in narava je skupaj z glasbo naboljše zdravilo za vse naše stiske in strahove. Zato uživajte v naravi in se predajte osrečujoči energiji glasbe in plesa. Naj vam bo glasba vir energije za pot skozi življenje, za doseganje vaših ciljev in uresničitev vaših sanj.
Iskrena hvala še enkrat vsem in vsakemu posebej!  
Ravnateljica Metka Podpečan in kolektiv Glasbene šole Zagorje